Nationale scholenwedstrijd no-X-cuse, bevolkingsonderzoek ter preventie van darmkanker

Op vraag van dokter Jochen Decaestecker (maag-darm-lever arts en oncoloog bij AZ Delta) zette klas 6OMa (voluit Office Management en communicatie) uit de Burgerschool, met klassenleraar Riet Deleye, zich aan het werk.

Opdracht: in een video van maximum 1 minuut diende de essentie van de opdracht (het bevolkingsonderzoek ter preventie van darmkanker in de kijker zetten), aan het grote publiek getoond te worden.

En de jury zag dat het een waardevolle video was die de boodschap precies kon verwoorden …

De voorronde werd gehaald, de halve finale en finale kwamen in zicht, veel enthousiasme met het liken en delen op de Facebookpagina en ja hoor … de Burgerschool uit Roeselare haalde de eerste prijs binnen.
Een mooie prijzenpot van € 5 000.

Binnen de muren van het AZ Delta, onder impuls van dokter Jochen Decaestecker en trajectverpleegkundige oncologie Dominiek De Jonckheere, bestond toen al de vraag naar het realiseren van een warme plek waar personen met kanker, al of niet nog in behandeling, en hun familie elkaar konden ontmoeten, buiten de ziekenhuismuren.

Dit lokaal project steunen met het grootste deel van het prijzengeld uit de scholenwedstrijd werd een doel op zich. En kijk … twee jaar later, na veel overleg en bijeenkomsten met de stuurgroep, de partners in het verhaal en de vele vrijwilligers die dit project van het Inloophuis ’t Keerpunt genegen zijn, is de opening een feit!

Onder de kerktoren, op het plein van Rumbeke, nodigt een gezellig huis iedereen uit die behoefte heeft aan een warme babbel, een deugddoend potje koffie, een liefdevol gebaar van solidariteit. Welkom!